Štěstí přeje připraveným

Uvařte si...

07.12.2014 12:46

Kafíčko nebo masíčko? Sous vide za babku

Tak a teď schválně. Kdo už slyšel o metodě vaření Sous vide?(čte se sů víd). Z mé zkušenosti moc lidí ne. Metoda převážně adoptovaná nejlepšími kuchaři světa se moc v našich luzích a hájích nenosí a je to nesmírná škoda. O co že to jde? Název pochází z francouzštiny a překlad znamená ve vakuu....
25.03.2014 11:28

Slaninový oříšek - ta správná energie na cesty

Minulý rok v létě jsem zaznamenal sportovní aktualitu z nějakého cyklistického závodu týmů. Kdy a kde přesně si už nevzpomenu, ale to není ani tak zajímavé. Co mi utkvělo v hlavě, byla informace, že členové týmu během závodu hubnou a to i přesto, že denně každý sní kilogram těstovin. Kdo si četl mé...
31.10.2013 22:46

Kimči - pekelně dobrý hubopal

Moc se to o mě neví, ale díky dědovi jsem docela dlouhou dobu vyrůstal v Koreji, respektivě v Severní Korei :-D Ano přátelé, v té zlé komunistické Korei. A díky mojí babičce jsem se naučil jíst tamní jídla. Věc, kterou pak i následně po našem příjezdu zpět do vlasti babička dělala, bylo kimči....
18.07.2013 22:24

Broučci jak od pana Karafiáta

Překonat sám sebe a hlavně se nebát. To jsem si říkal, když jsem si kupoval larvy potemníka moučného alias moučné červy. Co mě k tomu vedlo? Prostě chuť to zkusit a také pozvání na 3. konferenci bushcraft.cz a postapo.cz, kde se avizovalo případné broukožraní a já nechtěl být za broukožrací pannu....
04.03.2013 20:21

Kuřátko

  A zde jsou finální produkty Cena za 1kg / 79,90,- Celé kuře pak 1,696kg / 135,50,-   Co jsem získal Hodnota z ceny kuřete 350g skeletu 28,- 600g prsou 48,- 120g křídel 9,60,- 440g stehen 35,- 120g kůže a...
11.09.2011 22:41

Domácí máslo - cesta za prvosurovinou

Přiznám se bez mučení, že si rád pochutnám a rád vařím. Bohužel zrovna u másla je současná situace šílená, buď je máslo levné, ale zase je z celé EU tzn. ne úplně čerstvé, nebo je dobré, ale zase drahé. Proto jsem se začal zajímat z čeho se vlastně vůbec máslo dělá a jak se zpracovává. Máslo se...
28.11.2010 17:42

Brownies raz dva tři

Jednoduchý recept na velice chutný koláč, který zvládne každý. Možná se vám zdá, že to do survivalu tak úplně nepatří, ale je to snadný způsob jak jít nejlehčí cestou s maximálním přínosem. A o tom všem je pro mě survival.        Můžete si samozřejmě udělat i jiný druh jako...
15.08.2010 16:05

Domácí burákové máslo - pochoutka na cesty

Burákové máslo známe převážně  z amerických filmů, a bereme to spíše jako výstřelek. Pravda je ale taková, že i u nás známe plno arašídových a lískooříškových krémů viz nuttela, nugeta atd. Svoje první burákové máslo jsem ochutnal z amerických MRE vojenských jídel a popravdě mi moc chutnalo....
25.03.2010 00:56

Domácí šunka

Možná vás napadne, co že je na přípravě domácí šunky tak survivalového. Vtipně na to odpovím, že ohromit známé nebo tchýni je pro někoho víc, než přežívat v džungli. Popravdě jde ovšem o jednu z tradičních metod uchování masa. Vše je opravdu jednoduché, můžete použít buď šunkovar, nebo se...
14.03.2010 20:57

Homemade MRE - nouzová dávka potravin

Tento článek vznikl jako reakce na spoustu fanouškovských videí o skládání domácího MRE, bohužel videí s obsahem amerických produktů, které se u nás nedají koupit nebo dají, ale jsou neuvěřitelně drahé. Proto jsem šel prokoumat tuzemský trh a pokusil se nalézt náhrady volně dostupné.   V první...

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode